Stappenplan Schoolkosten aangepast

Leergeld Hilversum-Wijdemeren heeft het Stappenplan Schoolkosten iets aangepast. Dat is gebeurd omdat de gemeente Hilversum de regeling voor bijzondere bijstand heeft gewijzigd.

Afgelopen zomer heeft de gemeente Hilversum de zogeheten Regeling Meedoen uitgebracht. Dit is een regeling waarmee Hilversummers met een laag inkomen bij de gemeente een tegemoetkoming kunnen aanvragen voor indirecte schoolkosten, een computer en deelname aan culturele, educatieve, recreatieve en sportieve activiteiten. De Regeling Meedoen is bedoeld voor alle inwoners van Hilversum met een laag inkomen. Tegemoetkomingen worden uitgekeerd als bijzondere bijstand.

Het was al mogelijk om bij de gemeente Hilversum bijzondere bijstand aan te vragen voor bovengenoemde zaken. Nu heeft Hilversum alle tegemoetkomingen ondergebracht in één regeling. Daardoor is het Stappenplan Schoolkosten van Leergeld Hilversum-Wijdemeren ook iets gewijzigd.

Hilversum heeft ook een nieuwe brochure uitgebracht waarin alle minimaregelingen beschreven staan. U vindt deze brochure (pdf) hier.

Deel deze pagina: