Eliza start sponsoractie City-stoelen

UPDATE. Alle stoelen zijn verkocht! Ruim € 5.000 voor kinderen van Hilversum en Wijdemeren dankzij Eliza Vastgoed B.V.

 

De Hilversumse projectontwikkelaar Eliza Vastgoed B.V. is een bijzondere sponsoractie voor Leergeld Hilversum-Wijdemeren gestart. De onderneming stelt de stoelen van de te slopen City-bioscoop beschikbaar voor belangstellenden voor 10 euro per stoel. De opbrengst gaat naar Leergeld.

Casper Landeweerd (Eliza Vastgoed, links) en Roelant Hazewinkel (voorzitter Leergeld)

Er staan nog ongeveer 600 bioscoopstoelen in het oude City-filmtheater aan de Herenstraat. Ze moeten eruit omdat het pand vanaf oktober wordt gesloopt. Eliza Vastgoed, dat schuin tegenover het City-theater is gevestigd, gaat er een appartementsgebouw van vijftien woningen met een commerciële plint op de begane grond bouwen. Eind 2018 moet het project opgeleverd zijn.

Eliza stelt ze beschikbaar voor iedereen die nog een stukje Hilversumse filmhistorie in huis wil halen. Wel vraagt de projectontwikkelaar de ophalers om vooraf een bedrag van 10 euro per stoel te doneren aan Leergeld Hilversum-Wijdemeren. Omdat de stoelen per twee aan elkaar vastzitten, kunnen ze voor 20 euro per tweetal worden gereserveerd.

Geïnteresseerden kunnen hun stoelen reserveren en tegelijk de donatie overmaken via een speciale Facebookpagina van Eliza Vastgoed. De stoelen kunnen dan op woensdag 4 oktober tussen 16.00 en 19.00 uur worden opgehaald. Gereedschap kan thuis blijven: de organisators schroeven de stoelen vooraf los. Wacht niet te lang met reserveren, want op het moment van schrijven zijn al 200 van de 600 stoelen gereserveerd.

Directeur Casper Landeweerd van Eliza Vastgoed: “Als betrokken Hilversumse onderneming willen we graag iets terugdoen voor de Hilversumse gemeenschap. We vergeten misschien soms dat zaken die voor veel kinderen heel normaal zijn, voor kinderen uit armere gezinnen onbereikbaar zijn. Met deze sponsoractie voor Leergeld willen we daar iets aan doen.”

Deel deze pagina: